pühapäev, 6. aprill 2014

4. ülesanne – pildid

Digitaalsete piltide esimese kasutamise võimalusena tuleb meelde näitmaterjal. Pilte on väga lihtne kasutada just näitmaterjalina ning tänapäeval ei pea pilte tingimata ka välja printima. Kui lasteaiaruumis on olemas arvuti, siis võib pilte näidata ka otse arvutist.

Piltide abil saab luua erinevaid töölehti ja ka teisi loovaid ülesandeid. Lastele saab näidata erinevaid pilte ning nad saavad öelda, mis tunded neil sellega seoses tekivad. Nad saavad arutleda, mis pildil toimub, mis enne pildi tegemist toimus ja mis võib edasi juhtuda.

Ise olen pilte kasutanud just töölehtede tegemiseks. Kõige lihtsam on otsida pilte ning need siis Wordi dokumendis tööleheks muuta. 

Ülesanne on ühendada ühesugused pildid.

Teine võimalus on otsida mõni valmis tehtud tööleht ning see enda teemale vastavaks muuta. Selle töölehe puhul leidsin ma Internetist pirnide ja juhtmetega teekonna. Teema oli aga seotud looga "Kuu Mattias" ja jõulud. Pidin juurde otsima kuu ning päkapiku. Panin Painti kasutades kuu ja päkapiku õigetele kohtadele ja tööleht oligi valmis.

Leia tee päkapiku juurde.

Internetist leitud pilte olen kasutanud ka kuulutuste tegemiseks. Kuulutuse jaoks otsisin jõuluvana pildi, kes hoiab teadetetahvlit. Wordis panin pildi vajalikule kohale ja tegin ülejäänud osa.


Piltide abil on võimalik teha ka selline ülesanne, kus on pildist üks tükk puudu. Lastel on ees mitu pilti, millest on tükid välja võetud. Lastel on käes ka tükid. Nüüd peavad lapsed igale pildile vastava tüki õigesse kohta panema. Kui see osa on tehtud, siis saab ka piltidest rääkida. Mis on pildid? Mis pildil toimub? jne.

Piltide kasutamine on ilmselt üks lihtsamaid võimalusi lasteaias oma tegevuste huvitavamaks muutmiseks. Kindlasti on veel palju rohkem võimalusi, kuidas pilte kasutada, aga hetkel tulid meelde vaid mõned.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar